Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 ek olaj
  • 1 kk cukor
  • 1/3 élesztő
  • 3 dl lanyos víz

Kenyér

A liszt közepébe mélyedést készítek, abba öntök 1 dl langyos vizet. Beleszórom a cukrot majd belemorzsolom az élesztőt. Megvárom, hogy az élesztő felfusson. Hozzáadom a sót, olajat és a maradék vizet. Összegyúrom, és dagasztom. Duplájára kelesztem.
Ha megkelt, kicsit átgyúrom, kiolajozott és lisztezett jénai tálba teszem. 15 percig pihentetem.
Tetejét bevágom, megkenem vízzel. Az edény tetejét is megkenem vízzel.
Előmelegített sütőben a legmagasabb hőfokon 20 percig sütöm. Majd leveszem a tetejét és további 20 percig sütöm. (Az én sütőmben 15 perc után meg kell fordítani, hogy mindkét fele megpiruljon.)
Rácsra teszem és hagyom kihűlni. Tetejét ismét lekenem vízzel, amíg forró. Igy lesz fényes.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: