Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 1/5 kg csirkemell filé
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 vagy 2 tojás / 1 szelet hús
  • 1 kg burgonya

Holstein szelet

1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan!
Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő.
Ha túl nagy a csirkemell filé, akkor érdemes kettévágni.

2. A fűszerekből (majoranna, bors, rozmaring, kakukkfű, só) készítsünk fűszerkeveréket, és dörzsöljük be vele a vékonyan beolajozott hús szeleteket.
Kb. 20 percig jó ha állni hagyjuk, ez alatt elkészíthetjük hozzá a kívánt köretet.

3. Kezdjük el a húst hirtelen, forró olajban kisütni, akkor jó, ha mindkét oldala szépen megpirult, villával könnyen bele tudunk szúrni, és a fűszerek is kellően rásültek a húsunkra.

4. Egy másik serpenyőbe kezdjünk neki a tükörtojás elkészítésének, 1-2 db tojás aránnyal számoljunk / hús szelet.

Tükörtojás sztori:
A tökéletes tükörtojás minimális olajon készül, melyet nem túl forróra hevítünk.
A tojást érdemes külön tányérba ütni először, és a tányérról beleereszteni a serpenyőbe, majd lassú tűzön addig sütni, amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még lágy.

5. Ha elkészültünk, jöhet a tálalás: helyezzük a hússzeletet tányérra, a tetejére egy adag tükörtojást, melyet ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával ízesíthetünk, illetve szedjük mellé a köretet. (Én hasáb burgonyával és salátával tálaltam.)

Köretnek hasábburgonya, vagy burgonyapüré a legjobb.

Jó étvágyat kívánok!
tipp Csirkemell helyett lehet sertés karajból is készíteni, az elkészítés módja pontosan ugyanez, és az a verzió is isteni!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: