Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 4 db csirkecomb
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 nagyobb csipet őrölt bors
  • olaj a kenéshez

Grillezett csirkecomb

1. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra.

2. Ez után kenjük be a combokat olajjal, majd dörzsöljük rá a sót.

3. Keverjük össze a fűszereket alaposan, majd szintén dörzsöljük rá az olajozott, sózott csirkecombokra egyenletesen. (Szükség esetén az olajat pótolhatjuk a dörzsölés során.)

4. 200 fokos sütőbe süssük addig, amíg az oldalai szépen megpirulnak, és a hús megpuhul.

Sütés közben néha locsoljuk meg a saját levével, illetve ha az egyik oldal megpirult fordítsuk meg a combokat.

A recept működik filézett csirkecomboknál, illetve egyéb csirke alkatrészeknél, sőt akár egy egész (kb. 1 kg 20 dkg) grillcsirkénél is!

Köretnek én hagymás tört krumplit készítettem, de krumpli püré, hasábburgonya vagy akár egy könnyű saláta is kínálható mellé!

Jó étvágyat kívánok!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: