Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 500 g gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 csapott e.k. pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint
  • 2-3 pár füstölt virsli
  • 1 e.k. libazsír vagy olaj

Gombapörkölt

1. A gombákat megpucoljuk, lemossuk, kb. 1 cm vastagra felvágjuk. (Használhatunk csiperkegombát, vagy bármilyen vegyes gomba mixet is. Fontos, hogy kizárólag megbízható helyről, a legfrissebb gombát vásároljuk meg!) A felhasználásig vízben hagyjuk, hogy ne barnuljon meg.

2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy csipet sóval egy kis libazsíron, vagy olajon fedő alatt, lassú tűzön fonnyasztani kezdjük. (Az alapanyagok előkészítése közben folyamatosan ránézünk, nehogy odakapjon!)

3. Felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a hagymához, és addig kevergetjük, a tűzön, míg a paprika kezd megfonnyadni egy kicsit. (A paprikát érdemes apróbb darabokra vágni, mert a gombának nem kell hosszú idő, míg megfő!)

4. Hozzáadjuk az előkészített gombát, megszórjuk újra egy csipet sóval, és addig kevergetjük, míg a gomba el nem kezdi kiadni a levét.

5. Miután a gomba levet eresztett meghintjük a csapott evőkanál pirospaprikával, és az 1 mokkáskanál borssal, majd átkeverjük. Ha kevésnek találjuk a levét, és félünk, hogy odaég egy kicsi vizet önthetünk rá, de ne sokat, mert a gomba sok vizet veszít főzés közben!

6. Közepes lángon fedő alatt kb. 20-25 percig kell főzni, de mielőtt teljesen elkészül előtte pár perccel karikázzuk bele a virslit! Ha vékony karikákra vágjuk, elég neki egy-két perc.

7. Mielőtt elzárnánk a tűzhelyet, kóstoljuk meg, hogy kellően ízletesre sikerült-e az étel. Ha egy kicsit sótlan ízesítsük ízlés szerint!

Jó étvágyat kívánok!
tipp Köretnek készíthetünk mellé rizst, tarhonyát, tésztát, nokedlit. Kiváló, könnyű étel, akár fogyókúrázók számára is! Aki szereti egy kis tejfölt is tehet a tetejére, illetve tejfölös habarással be is sűrítheti.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: