Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojás

Fasírt Classic

1. Áztassunk be két szelet fehér kenyeret vízbe!

2. A vöröshagymát vágjuk apróra (ne reszeljük, daráljuk, mert keserű lehet, és elrontja az étel ízét), pirítsuk meg (üvegesnél pirultabbra, de ne égessük el).
Ha a hagyma megpirult szűrjük le, majd a zsiradék nélküli pirított hagymát adjuk a darált húshoz!

3. A beáztatott kenyerek belét facsarjuk ki amennyire lehet és minél apróbb darabokban szintén adjuk hozzá a húshoz! (A kenyér héját nem használjuk fel.)

4. Fűszerezzük, ízesítsük a húskeveréket ízlés szerint (a fent megadott) fűszerekkel, és adjuk hozzá a tojást, és a zúzott fokhagymát!

5. Akkor jó a massza, ha nem túl pépes és nem túl kemény az állaga. Ha nem tudunk belőle kényelmesen fasírt formát gyúrni, akkor keverjünk egy evőkanál morzsát a húskeverékhez.
Ha valamiért túl kemény a massza, akkor adjunk hozzá egy evőkanál vizet, vagy még egy tojást.

6. Hagyjuk állni 1 órát az elkészült fasírt masszát a hűtőben (vagy akár több időt is)!

7. A pihentetés után formáljunk korong, golyó, vagy egyéb formát, hempergessük be zsemlemorzsába és közepes lángon süssük meg egyenletesen, ízlés szerint.

Köretként burgonyapürét vagy hasábburgonyát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!
tipp A recept a klasszikus fasírt recept, de ízlés szerint hozzáadhatók további zöld fűszerek, vagy akár csípős paprika is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: