Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 4 db csirkecomb
  • 1 csapott e.k. pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál libazsír
  • ízlés szerint kolozsvári szalonna
  • só (ízlés szerint)

Csirkepörkölt

1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, egy csipet sóval, lassú tűzön, fedő alatt elkezdjük üvegesre párolni
(Ha szalonnát is teszünk a csirke alá, akkor a hagymával együtt nyugodtan tehetjük, de ilyenkor kicsit kevesebb zsiradékot használjunk!)

2. Felaprítjuk a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, hozzáadjuk a hagymához, és addig kevergetjük, míg egy lecsós alapot nem kapunk.

3. A csirkecombokat átforgatjuk ezen a lecsós alapon, majd mikor a combok egy kis levet eresztenek hozzáadjuk a pirospaprikát.
Gyorsan átkeverjük, hogy a paprika kiadja a színét, és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami a combokat ellepi.

4. Hozzáadjuk az őrölt borst, köménymagot.

5. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Mielőtt lezárjuk a tűzhelyet, megkóstoljuk az alaplét, és ízlés szerint ízesítjük, ha szükséges.

Ha esetleg a lé túl sok, akkor egy keveset elforralunk belőle, hogy egy sűrűbb szaftot kapjunk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk, illetve tejfölös habarással sűríthetjük az alap lét.

Köretként adható mellé nokedli, tészta, tarhonya.

Jó étvágyat kívánok!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: