Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 1 kg csirke alsó comb
  • 1 csomag bacon
  • só ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál majoranna
  • olaj

Baconos, fűszeres csirke dobverő

1. A csirke combokat alaposan megmossuk, a bőrét lehúzzuk úgy, hogy az alsó porcos részre hajtogatjuk, majd szárazra töröljük.

2. A fűszereket összekeverjük, a csirkéket beolajozzuk, bedörzsöljük sóval, és a fűszerkeverékkel.

3. A befűszerezett combokat betekerjük bacon csíkba (1 comb 1 csík), majd félretesszük kicsit állni.

4. 20-30 perc pihentetés után a csirkecombokat tepsibe helyezzük, leöntjük egy kis olajjal, a tetejét is meghintjük egy kevés fűszerkeverékkel, és kb fél dl vizet öntünk alá.

5. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a bacon szép piros nem lesz, és a hús nem lesz puha.

Miközben sült, elkészítettem hozzá a köretet: házi burgonya chipset.

A burgonyákat alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd uborka gyalun chips vastagságúra gyaluljuk.
Forró olajban kisütjük, de úgy, hogy ne lógjanak egymásra, mert akkor összeragadnak!
A megsült chipseket nedvszívó papírra helyezzük (ha az olajban áll, akkor megpuhul), majd megszórjuk paprikás (házi) chips fűszerrel.

A fűszer összetétele:
1 ek. őrölt piros paprika
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cayenne bors (ha valaki csak épphogy csípősen szereti, akkor kevesebb, de el is hagyható)

Ezen kívül természetesen bármilyen egyéb körettel is tálalható: krumpli püré, hasáb burgonya, vagy akár csak egy sima saláta.

Jó étvágyat kívánok!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: