Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 1 vaníliás piskóta lap
  • 1 kakaós piskóta lap
  • 1 vanília puding
  • fél liter tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • kb. 5 evőkanál házi eperdzsem
  • fahéj, kakaópor a díszítéshez

Túrókrémszelet

A kihűlt piskótalapokat félbe vágom (mert négy emeletes lesz a süti).
A vaníliapudingot elkészítem cukorral, ha kész, kihűlés után összekeverem a túróval. (Ha túl hígnak találjuk a krémet zselatint is keverhetünk hozzá.)
A rétegezést a fehér lappal kezdem, rákenem az elkészült krémet, rá az eperdzsemet, majd jöhet a barna lap, arra megint a krém és a dzsem, és így tovább...
Ha kész a maradék túrókrémmel körbevonom a "tortát".
Végül fahéjas kakaóporral díszítem.

Néhány órás pihentetés után szeletelve kínálom...
Jó étvágyat!
tipp A krémbe tehetünk rumba áztatott mazsolát is. Ajánljuk, hogy olyan túrót válasszatok, ami krémes-fajta... (nem krémtúró desszert). A gyümölcsszezon függvényében a dzsemet lehet friss eperrel helyettesíteni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: