Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 4 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 40 dkg gomba
  • só, őrölt bors, őrölt chilli paprika
  • thai fűszerkeverék (gyömbér, bazsalikom, római kömény, kardamom, paprika, kurkuma, korianderlevél)
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db póréhagyma

Thai sertésragu gombával, zöldségekkel

A húst csíkokra vágom, illetve a zöldségeket (a kaliforniai paprikát, a cukkinit, a sárgarépát, a póréhagymát csíkokra szeletelem) zsülienre vágom, a fokhagymát vékony karikákra, a gombát negyedekre szeletelem. Ha nem szeretnénk minden zöldséget beletenni a raguba, akkor tegyük félre jó lesz majd a tálaláskor a díszítéshez, az étel mellé friss vágott salátának.
Előveszem a vokot és a mogyoróolajat felforrósítom benne, először beleteszem a húst gyorsan átforgatom, hozzáadom a szójaszószt, a fűszereket (só, bors, thai fűszerkeverék), a fokhagymát, átforgatom újra majd hozzáadom először a sárgarépát, egy perc után a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a póréhagymát, majd a gombát. Ekkor teszek hozzá egy csipet őrölt chilli paprikát. Vízzel felöntöm, felforralom és kész is.

Rizzsel tálalom. A ragu tetejére tálalás előtt rászórok díszítésként a megmaradt, szeletelt répából, hagymából, paprikából...

Jó étvágyat!
tipp Ha az édes-savanyú ízeket kedveljük, az intenzív ízek kedvelői egy kiskanál mézet és egy-két csepp citromot is adhatnak a húshoz... Nagyon finom a boltban megvásárolható thai 5 fűszerkeverék, érdemes kipróbálni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: