Belépve mint:

kilépés
15
Egyszerű
Alacsony
  • 40 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott keverék) garnéla, tintahal, polip, kagylóhús stb.
  • 1 db olivaolaj
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem zöldje
  • 1 csipet só, bors
  • 1 kiskanál borecet
  • 1 kiskanál vaj

Tenger gyümölcsei saláta

Olyan fagyasztott tenger gyümölcseit válasszunk, amelyik már pucolt és darabolt, azzal könnyebb dolgozni. Kiolvasztom és sós, citromos, vajas vízben megfőzöm, puhítom a húsokat max 20 percig. Majd leszűröm, lehűtöm és hozzáadom a fűszereket, olajat, szétnyomott fokhagymát, petrezselyem zöldjét, borecetet. Hagyom, hogy 1 óráig álljon és csak utána tálalom. Előételnek kiváló, friss, meleg pirítós kenyérrel, vagy karikákra vágott kiflivel tálalom.
tipp Akinek kedve van a megfőzött tenger gyümölcseit a főzés után egy kis olíva olajon vagy vajon megforgathatja, piríthatja 1-2 percig és fűszerezze és így is kínálható (melegen, vagy hidegen). Laktató falatkák kerülnek az asztalra...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: