Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 csipetnyi só
  • 25 dkg sajt
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 db tojássárgája

Tejfölös-sajtos pogácsa

Langyos tejben, cukorral felfuttatom a 3 dkg élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáadom az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt és a tejet, sózom és összekeverem, gyúrom. Könnyű rétestészta állagú tésztát kapunk. Ezt azután 30 percig a nyújtódeszkán letakarva pihentetek. Majd kinyújtom és háromba hajtom 20 percig pihentetem, ezt megismétlem még kétszer (összesen három kinyújtás és pihentetés kell).
Ezek után a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtom, tetejét késsel berácsozom, tojással megkenem a tetejét és pogácsákat szaggatok belőle. A tepsibe téve még 10 percig pihentetem, közben trappista sajttal megszórom a tetejét, előmelegített sütőbe teszem és aranypirosra sütöm.
Jó étvágyat!
tipp A tésztából nem csak pogácsákat, hanem rudakat is vághatunk, így sajtos stanglit kapunk. A tésztához 20 dkg sajtot is reszelhetünk dagasztás előtt, ekkor gazdagabb tésztát kapunk, érdemes kipróbálni ezt a változatot is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: