Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • Néhány csipetnyi fűszer (tárkony, só, bors, vegeta, petrezselyem)
  • 1 kiskanál citromlé
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kiskanál olivaolaj
  • 1 kiskanál vaj
  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 3 dl tejszín
  • Fél kg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

Tárkonyos raguleves

A kockára vágott füstölt szalonnát vajon és oliva olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, ha üvegesre párolódott hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, jöhet hozzá a vegeta, bors és a tárkony, amikor kifehéredett a hús felöntöm egy jó liter vízzel. Közben hozzáadom a zöldségkeveréket és ha kell még ízesítem. kb. fél óráig főzöm. Közben elkészítem a galuskát (tojásból, vegetából, petrezselyemből, lisztből).
Ha a zöldségek megfőttek, leveszem a tűzről és a levesből kiveszek egy merőkanálnyi levet, hozzáadom a tejszínt, összekeverem és visszaöntöm a leveshez. Újra visszateszem a tűzre és újraforrás után egy kiskanálnyi citromlevet öntök hozzá és beleszaggatom a galuskát, ha feljönnek a leves tetejére, kész a leves, tálalható.
Jó étvágyat!
tipp ha igazán finom és különleges ízeket szeretnénk, akkor vegyünk egy-két rozscipót, vágjuk le a tetejét, vájjuk ki a belsejét és töltsük bele a forró levest, így tálaljuk. Nagyon finom, amikor a leves eláztatja a cipó belsejét, s a végén megehetjük azt is, igazán laktató főételt kapunk...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: