Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 1/4 csomag durvára darált dió vagy egész dió
  • 1 csomag rétestészta (leveles tészta)
  • 1 db tojás
  • 2 dl étolaj
  • 1 bögre házi (szatmári) szilvalekvár

Szilvalekváros barátfüle egyszerűen

A rétestésztalapokat bő olajjal bekenem és egymásra helyezem. Aki szereti, az olajat egy kis tejföllel is összekeverheti, a lényeg, hogy összeragadjanak a lapok. Amikor már a lapok egymáson vannak és összeragadtak kis négyzeteket vágok ki belőle, ezt lehet éles késsel, ollóval (kinek, hogy egyszerűbb).
Kis kanállal a négyzetek közepére halmozom a házi szilvalekvárt. Fontos, hogy ne dzsem legyen, mert az kifolyik majd belőle, igazi házi ízeket akarunk, nem is beszélve az igazi szilvalekvár jótékony hatásáról... (segít az emésztésben, tele van vitaminnal stb.)
Ezek után a tojást feltöröm és összekeverem, a négyzetek szélét bekenem vele, hogy könnyebben összeragadjanak, ha majd össehajtom. A tojás kb felét használom fel, a többit majd a baráfüle teteje kapja.
Összehajtom a négyzeteket, a szélét megnyomkodom, hogy összeragadjon, megkenem a tetejét a maradék tojással, hogy jó fényes legyen és megszórom a durvára tört dióval. Tepsibe teszem
és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre, ropogósra sütöm.
Ha aranybarnára pirult a teteje, kiveszem, tálalom és megszórom porcukorral.
Egyszerű, finom desszert és gyorsan kész.

Jó étvágyat!
tipp Mindenképpen megéri házi szilvalekvárt használni, az ízeken ne spóroljunk!
.

csusza mondta:

Első receptnek nem is olyan rossz.... :) Még sok ilyet

2010-09-04 09:36:47

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: