Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 1-2 csipetnyi só, bors, Vegeta v Delikát ízlés szerint
  • 50 dkg spagetti
  • 15 dkg főtt, szeletelt sonka
  • 6 db kisebb savanyú uborka
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 csipetnyi vágott petrezselyem zöldje
  • 50 dkg tejföl

Spagettisaláta

A tésztát ketté töröm és sós, olajos (oliva olajos) vízben megfőzöm.

Közben az uborkát és a sonkát csíkokra vágom, hozzákeverem a tejfölt, majonézt, mustárt, fűszereket.

Ha a tészta megfőtt, leszűröm és hozzákeverem az öntetet, ha a kész saláta hűlt egy kicsit hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. Kb. fél óra múlva fogyasztható, bármilyen hús kitűnő körete lehet, de magában fogyasztva is nagyon finom és gyorsan készen van.

Jó étvágyat!
tipp A salátához egyéb zöldség is adható és tovább variálható, párolt zöldbab vagy kukorica még változatosabbá teheti a dresszinget...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: