Belépve mint:

kilépés
80
Egyszerű
Közepes
  • 1 tasak élesztő (por)
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • paradicsomszósz
  • bazsalikom, fokhagyma, oregánó
  • 8-10 szelet vékonyra szelt sonka (prosciutto)
  • 8-10 karika mozzarella

Sonkás pizza (Paolo módra)

Az élesztőt elkeverem a cukorral és 75 ml langyos vízzel. A lisztet tálba teszem, közepébe mélyedést készítek és beleteszem a felfutott élesztős tejet. Letakarom és legalább kb . 15 percig kelni hagyom, majd sóval, olajjal és még kb. 75 ml langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrok.
A kész tésztát letakarom és legalább fél órát pihentetem.
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
A paradicsomszószt a lereszelt fokhagymával, a fűszerekkel felforralom, hogy sűrűbb állagú legyen, ez lesz a szósz.

A pihent tésztát ketté osztom, két (olaszosan vékony) pizzalapot nyújtok belőle. Megkenem a paradicsom szósszal és ráteszem a sonkát és a mozzarella sajtkarikákat. Utána a sütőbe téve kb. 5-10 perc alatt készen van.

Jó ötlet: fokhagymás tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!
tipp A pizza mellé nagyon jól esik a friss salátakeverékből, paradicsomból és lila hagymából készült saláta olívaolajjal. Jó ötlet még: friss rukkola salátát szórni az elkészült pizzára.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: