Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 30 dkg trappista sajt
  • 20 dkg natúr camping sajt
  • 4 db medve kockasajt (natúr)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg szeletelt sonka (csirkemellsonka vagy egyéb sonkaszelet)
  • néhány csipetnyi fűszer (bors, esetleg őrölt köménymag, szárított petrezselyem stb.)
  • 2 kiskanál majonéz

Sajttekercs sonkával

Először nagyjából fél liter vizet vizet felforralunk, közben a trappista sajtot beletesszük egy uzsonnás zacskóba, vagy folpackba csomagoljuk és a forrásban lévő vízbe tesszük kb negyed órára, ha nem puhult meg egészen tegyük még vissza egy kicsit (a kezünkkel érezni fogjuk, de óvatosan mert forró!). Főzzük meg a két tojást is.
Közben elkészíthetjük a tölteléket, a camping sajtot összekeverjük a mackósajttal, az apróra vágott vöröshagymával, főtt tojásokkal, fűszerekkel (só nem nagyon kell bele, mert a hozzávalók sósak), majonézzel.
A megpuhult sajtot (míg forró) nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra, ha nagyon ragadna két folpack vagy zsírpapír között könnyebben megy. Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd kenjük meg a sajtkrémmel és tekerjük fel! Tegyük alufóliába és pihentessük hűtőben jó néhány órán át.
tipp A tekercset úgy is elkészítheted, hogy a majonéz helyett mustárt teszel bele. Vagy a sonkát nem egészben, hanem darabokra vágva kevered a krémbe. A sajtkrémbe egész sajtdarabokat is tehetsz. Vagy használhatsz a natúr sajtok és sonkák helyett füstöltet úgy még különlegesebb. Ha a krémbe netán túrót keversz megint csak új ízt kapsz. Kísérletezz bátran saját és a barátok ízlése szerint.
.

norivagyok mondta:

Nagyon jól néz ki..tuti kipróbálom.. igaz kicsit érdekesen hangzik h a sajtot kinyujtom ... de legyen.. :D

2010-11-07 20:11:22

Toma mondta:

Sikerülni fog... nagyon drukkolok. :) Biztosan ízleni fog mindenkinek!

2010-11-07 21:47:55

Vendég

Kittus mondta:

Én elaléltam a receptjeidtől :-) nagyon jól néznek ki... :-P

2011-10-30 18:12:06

Toma mondta:

Köszönöm! :) örülök, hogy tetszenek!

2011-11-07 09:30:05

Vendég

Éva mondta:

A receptet ismerem, 1982 óta folyamatosan készítem, Szilveszter napja nem múlhat el nélküle!

2012-12-30 13:29:42

Toma mondta:

Nagyon finom és minden családtag nagyon szereti nálunk is! Pár perc és nem marad belőle egy sem... :) Örülök, hogy ismerős a recept...

2013-01-11 16:14:42

Vendég

Edit mondta:

Kipróbáltam, nagyon finom. Most fogom harmadszorra elkészíteni.

2014-12-30 15:34:08

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: