Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 5 dl étolaj a sütéshez
  • 2 kiskanál mustár
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 8 db csirkemell szelet
  • 30 dkg liszt
  • 2 db fokhagyma gerezd
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, bors, fűszerpaprika, majoranna)
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl olvasztott vaj

Rántott hús tojás nélkül

Rántott csirkemellet szerettem volna készíteni az egyik hétvégén, elő is készült a család, hogy milyen finomat eszünk, de a hús kiklopfolása után vettem észre, hogy nincs otthon tojás. Hogy lehet tojás nélkül rántott húst készíteni?
Az alábbi receptet ötlöttem ki, s az eredmény mindenkit meggyőzött. Finom lett.

A csirkemelleket kiklopfolom, megfűszerezem, megdörzsölöm a fokhagymával.
A panírhoz három tányérba az alábbi hozzávalókat készítem elő:
Az első tányérba a lisztet, a másodikba a tojás helyett egy dl víz került, hozzá
az olvasztott vaj, egy csapott evőkanál tiszt, a mustár, bors (illetve még fűszerek ízlés szerint), a reszelt trappista sajt, majd összekevertem villával az egészet, ha nem elég folyékony, mehet hozzá még egy kis víz, óvatosan...
A harmadik tányérba jöhet a zsemlemorzsa.
A panírozás ugyanúgy folyik, ahogy egyébként is: liszt, aztán a keverék, végül a zsemlemorzsa és mehet a forró olajba.
Ha megsült még megdörzsöltem fokhagymával, majd egy kis sajtot is reszeltem rá, rizzsel vagy krumplival is kiváló. Mártogatósnak fokhagymás-vegetás tejfölt kínáltam. :)
Jó étvágyat!
tipp Aki kevésbé olajosan szereti a rántott húst az előmelegített sütőben, tepsiben is kisütheti a húsokat, úgy is nagyon finom...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: