Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db tojás (a húshoz) + 2 db tojás (panírozáshoz)
  • 2 fokhagymagerezd reszelve
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • só, bors, petrezselyem
  • Étolaj vagy zsiradék a hús kisütéséhez

Rántott hús darált húsból

Az ismerősöktől sokat hallottam ezt a receptet, de nem mertem kipróbálni sokáig... De mindig is furdalta a gasztro-oldalamat :) a kíváncsiság, hogy milyen lehet a darált húsból készült rántott hús, biztos puha, ropogós... Pont olyan lett, amilyennek elképzeltem... Egy kicsit macerás, főleg a panírozás rész, de megéri a fáradtság: változatossá tehetjük a vasárnapi rántott húsos ebédeket.
Lássuk hogyan készítettem:
A darált húst összekeverem a 1 db tojással és a reszelt sajttal. (A hús zsírosságától függ, de a tojás el is hagyható, én eddig mindig tettem hozzá egy tojást.) A masszához hozzákeverem a fűszereket, a reszelt fokhagymát...
Kb. fél órára a hűtőbe teszem, majd golyókat formázok belőle (nagyjából nyolc golyó lesz), amiből aztán hússzeleteket formázok (lelapítom). A szeleteket bepanírozom. (Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa). Ha készen vannak mehet a forró olajba, pár perc alatt készre, ropogósra sütöm.

Tejfölös mártogatóssal kínálom.

Jó étvágyat!
tipp Ha előre tudunk gondolkodni pár nappal, akkor érdemes a húsokat már egy-két nappal előre elkészíteni, hűtőbe tenni, majd a főzés napján elővenni a hűtőből és olajban kisütni. Le is lehet fagyasztani azokat a szeleteket, amik biztos nem fogynának el aznap (bár ilyen ritkán van). Ohh, jut eszembe, a húsok akár olaj nélkül, a sütőben is kisüthetők! Úgy is finom lesz!
.
Vendég

Erika Toth mondta:

Bocsi, a hozzávalóknál a hús nem rántott, hanem darált, ugyi?

2016-05-31 09:19:08

Toma mondta:

Kedves Erika! Köszönöm, igen, jó a meglátás, a hozzávalók és a cimkék összekeveredtek... Természetesen darált hús a hozzávaló... Üdvözlettel: Toma

2016-05-31 11:22:16

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: