Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 4 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg házi kolbász
  • 10 dkg vaj (margarin esetleg oliva olaj)
  • 1-2 csipetnyi fűszer

Rakott krumpli baconnal

A tojásokat megfőzöm. Közben kivajazom a jénai tálat (vagy tepsit). A krumplit meghámozom vékony karikákra vágom (chips szeletelővel), ketté veszem és az egyik adagot szép sorban, egyenletesen a tepsibe teszem. Jöhet rá fűszer (só, bors, vegeta stb.), majd egy adag tejöföl, erre jön a sor megfőtt, karikára vágott tojás, majd egy sor vékony karikára vágott füstölt házikolbász. Újabb vékony sor tejföl, majd a maradék krumpliszeletekből álló réteg. Fűszerezem, megkenem tejföllel és erre teszem a bacon szeleteket.
Mivel a krumpli nyers így először alufóliával lefedve puhítani kell, saját gőzében meg kell főjön, így teszem a sütőbe kb. fél órára, ha már a villával érezni, hogy megfőtt a krumpli, leveszem a fóliát és tovább sütöm, míg a teteje megpirul és a bacon ropogós nem lesz.
Jó étvágyat!
tipp A rakott krumpli tetejét a sütés előtt zsemlemorzsával is meg lehet szórni, így a teteje még ropogósabb lesz. Minél vékonyabbra vágjuk a krumplit, annál hamarabb megsül, természetesen készíthető - hagyományosabb módon - héjában főzött krumpliból is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: