Belépve mint:

kilépés
15
Átlagos
Közepes
  • 2 db fokhagymagerezd
  • Pár csipetnyi fűszer (só, bors, petrezselyem, oregánó, majoranna, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1 db fokhagymás franciakenyér
  • 2 csipetnyi szezámmag
  • 6 db pardicsom
  • 3 evőkanál olivaolaj

Paradicsomos, szezámmagos bruschetta

A franciakenyeret (ferdén) ujjnyi szeletekre vágom, tepsibe teszem, meglocsolom olivaolajjal és megszórom oregánóval, kakukkfűvel, borssal, sütőbe teszem és pirosra pirítom.
Közben felvágom a paradicsomokat, fokhagymát apró darabokra, hozzáadom az olivaolajat, fűszereket. Ha friss fűszereket tudunk használni megéri, mert nagyon intenzív ízeket kapunk.
Majd a szezámmagot egy tepsiben kis olivaolajon lassú tűzön megpirítom és a paradicsom(salátához) adom. Közben megpirul a kenyér, tányérra teszem és ráhalmozom a paradicsomot, esetleg még olivaolajat öntök hozzá, ha száraznak tűnne.
Jó étvágyat kívánok!
tipp A paradicsomos feltétet kiegészíthetjük más hozzávalókkal például apróra vágott kaliforniai paprikával, vagy reszelt vajretekkel is, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba, inkább a paradicsom domináljon. Persze ez is ízlés kérdése... mit sok más dolog... :) Ha az ízeket váltogatni akarjuk megszórhatjuk a tetejét füstölt sajttal vagy parmezánnal is...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: