Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • 1 db tojás
  • 50 dkg darálthús
  • 2 csomag főzőtasakos rizs (csak az egyszerűség kedvéért)
  • 1 liter paradicsomlé (de lehet paradicsomkonzervből is főzni)
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 db leveskocka
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, vegeta, bors, paprika, petrezselyem)

Paradicsomos fűszeres húsgombóc

Az apróra vágott hagymát pici olajon megpirítom és így adom a darált húshoz, a rizshez, amihez egy tojás adok, fűszerezem (vegeta, bors, paprika, de nem túl sokat, mert a fűszeres levesben főnek majd ki) és összekeverem, majd gombócokat formálok belőle.

Felteszem a paradicsomlevet egy liter vízzel főni, teszek hozzá két leveskockát, borsot, esetleg egy nagyon pici cukrot tehet bele, aki édesebben szereti, de kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer. Ha forr, takarékra veszem óvatosan beleteszem a gombócokat nagyjából 45-60 percig főzöm, közben egy gombócot megnézek, hogy megfőtt-e? Ha kell közben a vizet pótolhatom a főzőlében.

Ha kész, tálalom, egy kis tejföllel megöntözöm a gombócot, szedek mellé a paradicsomos léből is. Jó étvágyat!
tipp Aki sűrűbben szereti a paradicsomos levet, ha megfőttek a gombócok egy kis liszttel besűrítheti, de ha hígabb levet szeretnénk, akkor több vizet tegyünk a paradicsomos levesbe...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: