Belépve mint:
30
Egyszerű
Közepes
13
4
14434
0
- 1-2 evőkanál olivaolaj
- 10-15 dkg sajtkrém (vagy márványsajt)
- 1 csomag színes pennetészta (Barilla durum Penne Tricolore tészta)
- 2 dl tejszín
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 db padlizsán
- 1 db lilahagyma
- 5 db gomba (champion)
Padlizsános penne
Pár éve Nyíregyházán volt egy jó olaszos étterem (már más profillal működik), ott találtuk meg ezt az ételt, nagyon szerettük, kifaggattuk a szakácsot, hogy hogyan is készíti, s addig-addig, hogy otthon is felvettük az étlapra. Lássuk, hogyan is készül!Felteszek főni a tésztának egy jó liter vizet, sót, kis oliva olajat öntök hozzá, ha felforrt megfőzöm benne a pennét.
Közben a bacont apró kockára vágom és kis olivaolajon megsütöm, ha félig megpirult hozzáadom az apróra vágott hagymát, megpárolom és jöhet hozzá a padlizsán. A padlizsánt nem hámozom meg, hanem a külső egy ujjnyi részét vágom le és apró kockákra szeletelem, így teszem a szalonnához és a hagymához. Közben hozzáadom az apróra vágott gombát, fűszerezem sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel. Ha megfőttek, megpuhultak a zöldségek hozzáadom a sajtkrémet, megkevergetem, majd jöhet a tejszín is és összeforralom.
Ha megfőtt a tészta tányérra szedem és rákanalazom a tejszínes, padlizsános szószt, trappista vagy parmezán sajttal megszórom és már ehető is.
Legutóbb tepsis tésztára vágytunk és a megfőtt tésztát egy jénai tálba tettem, arra öntöttem a padlizsános, zöldséges, tejszínes szószt, megszórtam sajttal és húsz perc alatt előmelegített sütőben megpirítottam. Így is úgy is kiváló, s a színes tészta miatt pedig vizuálisan is étvágygerjesztő főétel.
Jó étvágyat!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: