Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Alacsony
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, bors)
  • 1 kiskanál citromlé (izlés szerint :)
  • 1 kiskanál cukor
  • 2-3 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • Fél kg rozskenyér (szeletek)
  • 2-3 db gerezd fokhagyma

Padlizsánkrém

A padlizsánokat megmosom és kettévágom, majd 180 fokos sütőbe teszem őket (héjával lefelé, belsejével felfelé) és megsütöm (kb. 30-45 perc a padlizsán méretétől függően) Majd lehúzom róla a héját és a belsejét turmixgépbe teszem és hozzáadom a többi összetevőt is. Összeturmixolom, izlés szerint még ízesítem, üveg tálba teszem és néhány órára a hűtőbe kerül.
El lehet készíteni este és reggelre kitűnő (bár a fokhagyma miatt inkább hétvégére javaslom :)
Majd tálalás előtt megpirítom (sütőben egyszerre gyorsabb) a rozskenyér szeleteket és még firissiben, melegiben jöhet rá a finom padlizsánkrém.

Jó étvágyat!
tipp Bár zöldségkrémről van szó, jól esik mellé egy kis frissen vágott zöldség (paradicsom, paprika, uborka, retek) is. Forró menzás teával esetleg egy pohár tejjel még finomabb.
.

Ritus mondta:

Jó kis recept, nagyon finom reggelire :)

2013-09-25 09:33:34

Toma mondta:

Húú, nagyon finom... Akár előző nap (este) is el lehet készíteni. Hasonlóan szeretem az avokádókrémet is...

2013-09-25 15:32:33

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: