Belépve mint:
60
Átlagos
Alacsony
9
2
6047
2
- 2 db nagyobb padlizsán
- 1-2 csipetnyi fűszer (só, bors)
- 1 kiskanál citromlé (izlés szerint :)
- 1 kiskanál cukor
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 evőkanál majonéz
- Fél kg rozskenyér (szeletek)
- 2-3 db gerezd fokhagyma
Padlizsánkrém
A padlizsánokat megmosom és kettévágom, majd 180 fokos sütőbe teszem őket (héjával lefelé, belsejével felfelé) és megsütöm (kb. 30-45 perc a padlizsán méretétől függően) Majd lehúzom róla a héját és a belsejét turmixgépbe teszem és hozzáadom a többi összetevőt is. Összeturmixolom, izlés szerint még ízesítem, üveg tálba teszem és néhány órára a hűtőbe kerül.El lehet készíteni este és reggelre kitűnő (bár a fokhagyma miatt inkább hétvégére javaslom :)
Majd tálalás előtt megpirítom (sütőben egyszerre gyorsabb) a rozskenyér szeleteket és még firissiben, melegiben jöhet rá a finom padlizsánkrém.
Jó étvágyat!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: