Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 4 szelet borjúhús (comb)
  • 4 szál friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 1 dl olíva olaj
  • 3-4 evőkanál vaj
  • 1-2 cepp citromlé (ízlés szerint kihagyható)
  • fűszerek a puliszkához (zsája, rozmaring, petrezselyemzöldje, egy csipet sáfrány)
  • egy marék :) erdei gomba keverék
  • kb. 1, 5 dl víz (a puliszka főzéséhez)
  • 400 g kukoricadara

Natúr borjúszelet puliszkával

A hússzeleteket óvatosan kiklopfolom, sózom, borsozom, bedörzsölöm a firss rozmaringgal, majd lisztbe forgatom és kisütöm egy serpenyőben, amiben már előmelegítettem az olíva olaj és vaj keverékét, s közben beleteszem az apróra tört fokhagymát is. S bevallom én egy csipet erős pistát is teszek a húsok mellé, nem túl sokat, csak, hogy egy kicsit pikánsabb legyen az íze.
Közepes lángon a húsok úgy kb. 3 perc alatt átsülnek. Kiveszem és papírtörlőre teszem őket.
A megmaradt olajos, vajas, fűszeres, szaftos lébe óvatosan beleöntöm a fehér bort hozzáadom az apróra vágott gombákat és addig kevergetem, míg elforr az alkohol és egy kisit besűrűsödik a mártás, végül egy pár csepp citromlevet csepegtetek bele.
A köret puliszka. No, lássuk csak.
A puliszkát sokáig nem szerettem, de lehet, hogy azért, gondolom így utólag, mert nem jól volt elkészítve, pedig nagyon egyszerű és laktató köret.
A vizet felteszem a fűszerekkel, sóval főni, amikor forr, visszaveszem a gázt takarékra és beleöntöm a kukoricadarát és megkeverem, majd folyamatos kevergetéssel kb. 10-15 perc múlva megdagad a vizet magába szívja és kész. Közben apróra vágott fokhagymát pirítok egy kis vajon és oliva olajon, borsozom, sózom és a kész puliszkához keverem.
Jó étvágyat!
tipp A puliszkához apróra vágott vöröshagymát, sajtot (például juhsajtot, füstölt sajtokat), piros paprikát, vagy kis tejfölt is keverhetünk, így is variálhatjuk az ízét... Jó kísérletezgetést!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: