Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 250 gramm méz
  • 225 gramm cukor
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 0, 5 kg liszt
  • 2 egész tojás
  • 80 gramm házi vaj
  • 5 gramm szódabikarbóna (kb. egy kávéskanál)

Nagyi omlós mézeskalácsa tejszínes csokival

A mézet felforrósítom (de nem kell felforralni), hozzáadom a cukrot és a fűszerkeveréket. Hagyom kihűlni, de közben néha-néha a masszát megkavarom (hogy ne álljon össze). Amikor még langyos hozzáadom a vajat, és ha teljesen kihűlt a tojásokat, majd szitálva a lisztet és a szódabikarbónát (amelyet a liszttel összekeverhetünk). A legkényelmesebb kenyérsütőgép dagasztó fokozatával összekeverni, kb. 15 perc alatt összedolgozza a gép...

A tésztát egy éjszakán át hagyom puhulni a hűtőben, majd kb. 4 mm vastagra kinyújtom és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm, kb. 10 percig, 180 fokon. Majd tálcákra teszem, hagyom kihűlni, és megkenem a finom olvasztott tejszínes csokival, amit úgy készítek el, hogy (gőz fölött, de edényben is pont olyan jó) összeolvasztok egy doboz főzőtejszínt és egy tejtortabevonó szeletet.

Ha megdermedt a csoki, zárható fémdobozba teszem, ahol szépen megpuhul és sokáig eláll, ha meg nem esszük nagyon gyorsan... :))
Jó étvágyat!
tipp Az egy éves kisfiunk kedvenc sütije, a sok fűszer miatt jó immunerősítő. Ha valaki más bevonóval szeretné elkészíteni, ajánlhatjuk az étcsokit, a fehércsokit, a marcipánkrémet stb.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: