Belépve mint:
60
Egyszerű
Közepes
2
0
2383
0
- 250 gramm méz
- 225 gramm cukor
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 0, 5 kg liszt
- 2 egész tojás
- 80 gramm házi vaj
- 5 gramm szódabikarbóna (kb. egy kávéskanál)
Nagyi omlós mézeskalácsa tejszínes csokival
A mézet felforrósítom (de nem kell felforralni), hozzáadom a cukrot és a fűszerkeveréket. Hagyom kihűlni, de közben néha-néha a masszát megkavarom (hogy ne álljon össze). Amikor még langyos hozzáadom a vajat, és ha teljesen kihűlt a tojásokat, majd szitálva a lisztet és a szódabikarbónát (amelyet a liszttel összekeverhetünk). A legkényelmesebb kenyérsütőgép dagasztó fokozatával összekeverni, kb. 15 perc alatt összedolgozza a gép...A tésztát egy éjszakán át hagyom puhulni a hűtőben, majd kb. 4 mm vastagra kinyújtom és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm, kb. 10 percig, 180 fokon. Majd tálcákra teszem, hagyom kihűlni, és megkenem a finom olvasztott tejszínes csokival, amit úgy készítek el, hogy (gőz fölött, de edényben is pont olyan jó) összeolvasztok egy doboz főzőtejszínt és egy tejtortabevonó szeletet.
Ha megdermedt a csoki, zárható fémdobozba teszem, ahol szépen megpuhul és sokáig eláll, ha meg nem esszük nagyon gyorsan... :))
Jó étvágyat!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: