Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 25 dkg paradicsompüré (vagy egy konzerv paradicsom)
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, bors, bazsalikom, majoranna)
  • 10 dkg fűstölt sonka
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg liszt (a tésztához)
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg sajt (trappista és parmezán)
  • 4 db tojás (a tésztához)
  • 50 dkg darát sertéshús

Milánói spagetti házi tésztával

A házi tésztát készítem el először összegyúrom a lisztet a tojással, kis olajjal, sóval, vízzel úgy, hogy könnyű, jól nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtom 2-3 mm vastagságú lapra, majd 8-10 cm szélességű csíkokat vágok és száradni, pihenné félreteszem.
Közben elkészítem a milánói mártást. A hagymát olivaolajon megpirítom, hozzáadom a füstölt sonkát és a darált húst, fűszerezem, ha megpirult jöhet hozzá a gomba, illetve a paradicsompüré vagy a konzervparadicsom. Készre főzöm.
Felteszek 1 liter vizet sóval, olivaolajjal a tésztának. Közben a tésztalapokat egymásra teszem (így gyorsabb és könnyebb) vékony csíkokat (spagetticsíkokat) vágok belőle. Ha a víz felforrt beleszórom a tésztát és kifőzöm (kb. 12-15 perc). Ha készen van leszűröm és kis vajat keverek hozzá.
Tálalom, sajtot szórok a tetejére, illetve aki szereti, tejföllel könnyítheti a mártást.
Jó étvágyat!
tipp Aki nem szeret bíbelődni a házi tészta készítésével, az válasszon a boltok polcairól finom tésztát, ajánlom a durum búzából készülteket.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: