Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Alacsony
  • 4 szelet lepényhal-filé
  • 1 dl mogyoróolaj
  • só, bors, bazsalikom,
  • 1 db fokhagymagerezd
  • egy marék zúzott sós földimogyoró
  • pár csepp citrom
  • reszelt citrom héja (egy kávéskanálnyi)

Lepényhal fűszeres mogyoróolajban

A mogyoróolajhoz hozzáadom az apróra zúzott sós mogyorót, a sót, borsot, a bazsalikomot, az átpaszírozott fokhagymát, a citromlevet és egy kis reszelt citrom héjat. Ebbe a mártásban pihentetem kb egy órán át a halat, majd egy felforrósított serpenyőben 10-15 perc alatt mindkét oldalát kisütöm.
Friss zöldségsalátával tálalom.
tipp Ha nincs időnk egy órán át pácolni (pihentetni) a halat a fűszeres olajban, akkor egyszerűen tegyük a halszeleteket egy tepsibe, öntsük le a fűszeres olajjal a halszeleteket, forgassuk meg benne, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt süssük meg.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: