Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 3 db vöröshagyma
  • Néhány csipetnyi fűszer (só, bors)
  • 1-2 kiskanál ecet
  • 50 dkg krumpli
  • Több evőkanál majonéz, mustár ízlés szerint
  • 45 dkg tejföl

Krumplisaláta

Először megfőzöm héjában a krumplit, majd meghámozom és kockákra vágom. Felaprítom a vöröshagymát, hozzáadom a krumplihoz, ízlés szerint ecetet (én 2 kiskanállal szoktam) és felöntöm vízzel, úgy hogy ellepje. Kb. egy óra pihentetés után leöntöm róla a levet, és a krumplihoz és a hagymához hozzáadom a tejfölt, a fűszereket, majonézt, egy kis mustárt is. Majd hűtőbe teszem, pihentetem és hidegen tálalható.
Köretként jól illik fasírtok, rántott- vagy natúr hús mellé is.
Jó étvágyat!
tipp Ha szeretünk az ízekkel kísérletezni tehetünk a salátához apróra vágott almát, vagy birsalmakompótot is, ha kompótot teszünk hozzá csöpögtessük le előtte.
.
Vendég

wikica12 mondta:

Toma! probald ki hazi majonezzel (tojassargaja, olaj, so, bors cukor, kis mustar) es fott tojassal :) ugy is nsgyon finom, kis kakukkfuves rantott hallal. :)

2013-07-12 10:11:24

Toma mondta:

Köszönöm a jó ötletet! A hétvégén ki is fogom próbálni, jól hangzik. :) Barramundit vagy ponyfilét fogok hozzá sütni...

2013-07-12 22:31:07

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: