Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 1 kg krumpli
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1-2 csipetnyi só
  • 4 dl étolaj a sütéshez

Krumplis pogácsa

A krumplit meghámozom, felvágom kockákra és sós vízben megfőzöm. Ha készen van megvárom míg langyosra hül és hozzáadom a két tojást, sót, majd a liszt nagyobb részét folyamatosan, közben összegyúrom. Lágy, kissé ragadós tésztát kapunk, amit tálcán vagy nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtok, egyszerűen csak kézzel. A deszkát (vagy tálcát) lisztezzük meg, hogy a nyújtás közben oda ne ragadjon!

Közben felteszem az olajat...

A tésztát nagyobb téglalapokra vágom és az olajba teszem, mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ha kell még utólag sózható...

Ezt az ételt nagymamám csinálta gyakran, amikor hozzá jártam ebédelni kisiskolás koromban. Ha ezt pogácsát készítem mindig eszembe jut, persze nem olyan finom mint az övé... :) Ha felhívom és elújságolom neki, hogy ezt készítettem, nagyon örül. A mi családunk porcukorral gazdagon megszórva eszi, kitűnő desszert! De mivel a tészta sós, így tejföllel, sajttal is kiváló főétel.

Jó étvágyat!
tipp Az édes ízek kedvelői a porcukor helyett ehetik olvasztott csokoládéval, lekvárral, esetleg mézzel is. Érdemes kipróbálni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: