Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 5 tojás
  • 6 kanál víz
  • 25 dkg kistálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag DrOetker krémes por
  • 8 dl tej

Krémes torta

Először elkészítem a torta alapját, a piskótát. A piskótatésztához 5 tojást, 6 evőkanál vizet és 25 dkg kristálycukrot habosra kavarok (géppel könnyebb), majd a száraz hozzávalókat a szitált 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport keverek hozzá óvatosan, hogy könnyű tésztát kapjak.
A kész masszát kerek (teflonos) sütőformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (kb. 20 percig).

Majd a DrOetker krémes krémet elkészítem: 8 dl tejből és a porból gépi habverővel legalább 3 percig keverem.

A kihűlt piskótát ketté vágom az egyik felet visszahelyezem a kapcsos kerek sütőformába, majd ráöntöm a krém felét, arra ráteszem a másik fél piskótalapot, majd újra a krém következik.

Tálalás előtt legalább egy órát a hűtőben pihentetem. Közvetlenül tálalás előtt friss gyümölcsökkel díszítem - korábban nem érdemes, mert csak aláztatja az édességet.

Jó étvágyat!
tipp Ha nincs idő piskótát sütni, megteszi a babapiskóta is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: