Belépve mint:

kilépés
15
Átlagos
Alacsony
  • 1 db kifli (vagy kruton)
  • 2 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, vegeta, bors, pirospaprika, őrölt köménymag)

Köménymagos leves pirított kiflikockákkal

A legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető levesek egyike, illetve sokféleképpen variálható, például a tojásleves vagy tojásos leves alapja is. Jó az emésztésnek, segít a szoptató kismamáknak a tejtermelésben stb., ja és nem utolsósorban finom, sűrűbbre főzve pedig krémlevesként is kiváló.

Az elkészítése pedig roppant egyszerű: az olajat felforrósítom, majd hozzáadom a lisztet és kis tűzön félbarna rántást készítek (van, aki előtte még vöröshagymát is aprít az olajba, ízlés kérdése), majd piros paprikát, fűszert teszek hozzá, a tűzről levéve, folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen vizet öntök hozzá, attól függ, hogy mennyit, hogy mennyire szeretném sűrűre. Jöhet bele az őrölt köménymag és egy kis friss petrezselyem.
Majd felforralom és kész is.
Közben a kiflit apró kockára vágom és sütőben egy kis olajjal meglocsolva (de a nélkül is megpirul) ropogós pirosra pirítom.

Tálaláskor hozzáadom a pirított kiflikockákat.
Jó étvágyat!
tipp A leveshez buggyantott tojást, főtt tojást is adhatunk köretnek, vagy egyszerűen belefőzhetjük a tojást, amikor már majdnem készen van a leves.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: