Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 fej krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál tökmagolaj vagy olivaolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 liter tej
  • 2 liter víz
  • fűszerek (só, bors)
  • 2 db zöldségleves kocka (vagy tyúkhúsleves alaplé)

Karfiolkrémleves pirított tökmaggal

A karfiolt apró rózsákra bontom, a hagymát és a fokhagymát, a krumplit apró kockákra vágom, majd a vaj és az olaj keverékén megpárolom, majd felöntöm 2 liter vízzel (hozzáadom a leveskockákat, fűszereket) és felteszem főni. Ha megpuhultak a zöldségek hozzáöntöm a tejet, összeforralom és két kanál étkezési keményítővel besűrítem, megvárom, míg újra forr, leveszem a tűzről és összeturmixolom.

Közben egy marék héj nélküli tökmagot a sütőben megpirítok.

Jó étvágyat kívánok!
tipp A leves feltétjét váltogathatjuk: tökmag helyett tökmagolajjal megöntözött, sütőben pirított kenyérkockákkal is finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: