Belépve mint:

kilépés
10
Egyszerű
Közepes
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna
  • Fél dl olivaolaj
  • 6 db tojás
  • 2 db vöröshagyma
  • pár csipetnyi fűszer (vegeta, bors, majoranna, pirospaprika)

Hagymás-szalonnás rántotta

A szalonnát apró kockákra vágom és egy kis oliva olajon (aki szereti az íze kedvéért akár vajon) megolvasztom, pirítom, majd hozzáadom a félkarikára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom. Feltöröm a tojásokat, hozzáadom a fűszereket, felkeverem és a hagymás szalonnához öntöm. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett félkeményre sütöm, 1-2 perc alatt. Tálalom, trappista sajtot reszelek rá, piros paprikát és apróra vágott petrezselymet szórok rá, friss zöldségekkel tálalom. Citromos, forró earl grey teát ajánlok hozzá.
Ja, és pirítós kenyérrel ajánlom. :)
Jó étvágyat!
tipp Egy főre 3 tojást számoltam, de bevallom néha többet is megeszem, a tojások mennyisége tetszőlegesen növelhető, természetesen. Aki krémesebben szereti, a tojásokhoz krémsajtot vagy tejfölt is adhat. Mások a friss zöldségeket a tojáshoz keverik. Nos, ízlések és villás reggelik...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: