Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 2 db pangasius törzs filé
  • 8 db olivabogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 db fokhagyma gerezd
  • 1-2 csipetnyi fűszer (só, bors, majoranna, kakukkfű, oregánó)
  • 1 leheletnyi csípős pirosarany
  • 1 evőkanál sajtkrém
  • 1 evőkanál oliva olaj

Fokhagymás, olivás pangasius filé

Elkészítem a fűszerkeveréket. A vajat, a sajtkrémet és a fűszereket összekeverem, majd hozzáadom a vékony szeletketre vágott fokhagymát, oliva bogyót, pirosaranyat. A fűszerekkel óvatosan kell bánni, nehogy nagyon sós legyen a krém. Majd az egésszel megkenem a halakat és egy kis olvaolajjal megöntözve 180 fokos sütőben kb háromnegyed óra alatt megsütöm.

Köretként héjában főtt krumplit és gyöngyhagymát kínálok.

Jó étvágyat!
tipp A fűszerkrémhez a szeletekre vágott oliva bogyó helyett jól illik, de más ízt ad pl. egy kis főtt borsó, vagy répa, esetleg szemes bab. Érdemes kísérletezni.
.
Vendég

Grafikuscsaj mondta:

Sziasztok! A halat előtte kiolvasztod? Ha igen, akkor hogyan? Elég rémes emlékeim vannak a halkiolvasztásról..... :)

2012-11-09 09:41:19

Toma mondta:

Szia! Ha nem frissen veszem a halat (a Metro-ban lehet kapni firssen is), akkor általában előtte egy órával kiveszem a fagyasztóból és a szobamelegen (tejbe áztatva) kiolvad, az épp elég idő lesz.
T.

2012-11-09 11:48:53

eva0812 mondta:

Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszik,éppen ma vettem halat.
Meg van a holnapi ebédünk.
köszi Éva

2013-03-23 19:06:35

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: