Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg csírkemell
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, friss petrezselyem
  • curry fűszerkeverék (mustármag, római kömény, őrölt kurkuma, koriander, görög széna)
  • friss gyömbér (reszelve egy kiskanálnyi)
  • őrölt chilli paprika (aki forrón szereti)
  • mandulaforgács és/vagy tört mogyoró

Currys-tejszínes csirke

A csirkemellet kockákra vágom (de lehet csíkokra is), majd a mogyoróolaj és a fűszerek, a reszelt gyömbér (de jó a szárított gyömbér is, abból kevesebb kell), reszelt fokhagyma keverékével, a bedörzsölöm és egy fél napra a hűtőbe teszem. Előző este elő lehet készíteni a holnapi ebédhez.
Ha nincs időnk hosszú órákig érlelni a fűszeres pácban a húst, akkor is finom lesz, de nem lesz olyan intenzív a húsok íze, nem járja át úgy a fűszer...

Majd a vöröshagymát apróra vágom, egy kis mogyoróolajban megpárolom, közben hozzáöntöm a sós mogyorót, (és a mandulát) megpirítom, hozzáöntöm a fűszeres húst, összekeverem, ekkor adom hozzá a chilli paprikát (mindenki annyit, amennyire csípősen szereti, a gyömbérnek is van egy kis csípős íze). Ha a hús megpirult, megpuhult (nem kell sokáig sütni), de ha már a hagyma megégne hozzá lehet adni egy kis tejszínt, majd, ha megpuhult a hús hozzáöntöm a tejszínt, a frissen vágott petrezselymet, itt még lehet fűszerezni, sózni, borsozni, megszórni a curry fűszerkeverékkel... felforralom és kész is.

Rizzsel kínálom. Jó étvágyat!
tipp Ha valaki több szaftot szeretne több tejszínt is önthet hozzá. Nagyon finom úgy is, ha marad (nem nagyon szokott...) ebédről vacsorára a főtt rizst egy jénai tálba teszem, ráöntöm a kész currys csirkemellet, sajtot reszelek rá és a sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: