Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 csipetnyi fűszer (pirospaprika, pirosarany, vegeta, só, bors, majoranna)
  • fél kg borsó
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 db (cikk) fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl olivaolaj

Borsópörkölt gombával

A szalonnát kockára vágom és egy kis olívaolajon megolvasztom, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, ha üvegesre párolódott, jöhetnek bele a felvágott fokhagyma, a fűszerek (pirospaprika, pirosarany, vegeta, bors, majoranna), majd felöntöm egy pohár vízzel és takarék lángon összefőzöm a pörkölt alapot, kb. 15 percig, ekkor adom hozzá a borsót, gombát , a paradicsomot az íze kedvéért :), majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzöm a hozzávalókat, amíg meg nem puhulnak. Ha szükséges még utólag lehet ízesíteni, fűszerezni (só, bors, pirospaprika, pirosarany).

Galuskával tálalom. Jó étvágyat!
tipp Finom étel, és tetszőlegesen lehet ezt az alapot variálni, elfér még benne egy fél kiló csirke- vagy pulykamell is, a húskedvelőknek. Bár az már nem a klasszikus borsópörkölt... A főzés végén mehet még hozzá tejföl, vagy tejszín...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: