Belépve mint:
60
Átlagos
Közepes
5
0
5325
0
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db paradicsom
- 1-2 csipetnyi fűszer (pirospaprika, pirosarany, vegeta, só, bors, majoranna)
- fél kg borsó
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 db (cikk) fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl olivaolaj
Borsópörkölt gombával
A szalonnát kockára vágom és egy kis olívaolajon megolvasztom, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, ha üvegesre párolódott, jöhetnek bele a felvágott fokhagyma, a fűszerek (pirospaprika, pirosarany, vegeta, bors, majoranna), majd felöntöm egy pohár vízzel és takarék lángon összefőzöm a pörkölt alapot, kb. 15 percig, ekkor adom hozzá a borsót, gombát , a paradicsomot az íze kedvéért :), majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzöm a hozzávalókat, amíg meg nem puhulnak. Ha szükséges még utólag lehet ízesíteni, fűszerezni (só, bors, pirospaprika, pirosarany).Galuskával tálalom. Jó étvágyat!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: