Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 nagyobb szelet barramundi filé (2 személyre)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 fél citrom héja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só, bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál oliva olaj
  • 1 evőkanál friss mandarinlé
  • 1-2 csipet liszt

Barramundi roston

A barramundi néhány hónapja lett divatos halféle a hazai asztalokon, én is kipróbáltam, nem a legolcsóbb halféle, viszont nagyon ízletes, szálkamentes, vastag húsú hal. Jó belőle főzni, könnyű jót produkálni... Érdemes kísérletezni.

Az olajhoz, vajhoz hozzákeverem a fűszereket, összezúzott fokhagymát, citromlevet, mandarinlevet és fűszermártást készítek, amivel bekenem a barramundi filét, megszóróm liszttel is. Ezután, kb. 1-2 órára, amennyi időn van, hűtőben pihentetem. Majd, a sütés előtt kb. 10 perccel kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen a hal, (ketté) két adagra vágom és forró serpenyőben, vaj és olíva olaj keverékén ropogósra sütöm mindkét oldalát. Óvatosan fordítom meg a halat, nehogy széttörjön.

Firssen tálalom sült krumplival, salátával és tejfölös-boros-mandarinleves mártással kínálom.

Jó étvágyat!
tipp A halat fűszeres palacsintabundában, vagy rántva is megsüthetjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: