Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • fél csomag sütőpor
  • 8 db felezett barack (befőttből)
  • Néhány kiskanál sárgabarack lekvár
  • 1 evőkanál méz
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • Fél csomag szeletelt mandula (a díszítéshez)

Barackos muffin

A hozzávalókat, az apró kockákra vágott befőtt barackokat és a mandula felét is összekeverem, kivéve a baracklekvárt. Nem kell nagyon kavarni, csak egyszerűen átkeverem a hozzávalókat, majd a muffinformákba kanalazom úgy, hogy kb. háromnegyedig legyen.
A muffinformát ajánlatos előtte kivajazni, vagy margarinozni, hogy ne ragadjon le, de egyszerűbb, ha muffinpapírt teszünk a formákba. Kb. két tepsivel lesz (kb. 32 darabbal számolhatunk)
Ha megvan a tetejére egy kiskanál baracklekvárt kanalazok, majd utána mandulát szórok a tetejére és mehet a 180 fokos sütőbe, ahol 25 perc alatt aranybarnára sülnek.
tipp Használhatunk a barack helyett egyéb hozzávalókat, apróra vágott almát, aszalt gyümölcsöket is.
.
Vendég

makszem mondta:

a receptből nem hiányzik valamilyen zsiradék? köszi

2014-10-11 16:04:58

Toma mondta:

Kedves Makszem! Én margarin nélkül készítem, a sok gyümölcs (egy kis leve) és a lekvár jó állagot ad a tésztának és sütés után se lesz kemény, az igaz persze, hogy még aznap elfogy asz összes :) De ha kerül még hozzá margarin, kb. 10 deka, az tuti nem árt a tésztának, sőt...

2014-10-28 06:56:33

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: