Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • Néhány csipetnyi fahéj
  • 2 kg alma
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 g sütőpor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg margarin (esetleg vaj)
  • 1 szál vaníliarúd

Almás sütemény

A meghámozott, kimagozott almát lereszelem, kis citromlevet, cukrot, fahéjat szórok rá, citromhéjat reszelek bele, hozzáadom egy vaníliarúd belsejét, összekeverem és állni hagyom.
A lisztből, a tojássárgájából, margarinból, cukorból, tejfölből, sütőporból, kevés sóval jól nyújtható tésztát gyúrok. Kettéosztom és kinyújtom. Az egyik részt tepsibe teszem és jöhet rá a lecsepegtetett almakeverék (aki szereti baracklekvárt is adhat hozzá, illetve kenhet az almaréteg tetejére). Ráteszem a másik kinyújtott tésztát (segítség lehet, ha a nyújtófára tekerve helyezem a tepsi fölé és úgy, arról letekerve teszem rá a tésztaréteget). A tetejét tojással megkenem, megszúrogatom villával és kb. 40 perc alatt a sütőben készre sütöm.
Kockára vágva tálalom.
Jó étvágyat!
tipp A citromlevet ízesítőnek teszem a reszelt almához, de attól nem barnul meg, míg hozzá nem adom a tésztához. Ha sütőpapírt teszek a tepsibe a süti alá, könnyebb kivenni, ha megsült. Díszíthetjük a sütit sütés előtt, ha cukorral kevert mandulát vagy diót szórunk a tetejére. Ha az eredeti verziónál maradunk, a tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
.
Vendég

Helloworld mondta:

Nagyanyám csinálta így... nagyon király!

2013-04-22 11:41:45

Vendég

zhzt mondta:

ngjhjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

2013-04-22 13:44:30

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: