Belépve mint:

kilépés
120
Egyszerű
Közepes
  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 1 fej hagyma (mennyiség változó hús alá dinsztelni)
  • só (ízlés szerint)
  • bors ízlés szerint
  • 1 nagy pohár tejföl /450g/
  • olaj
  • trapista sajt (Változó a mennyiség a tetejére kell tenni h ellepje a tejfölt)
  • pirospaprika ízlés szerint
  • Margarin

Tejfölös Rakott Zöldbab Sajttal

Tejfölös rakott zöldbab sajttal:

1. A zöldbabot megfőzzük. (Ha üveges zöldbabunk van sokáig nem is kell kb 3-4 perc)
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
2. A hagymát kevés olajon dinszteljük aztán beletesszük a darált húst. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ízlés szerint és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. (Pörköltszerűen főzzük)
3. A rizst sós vízben megfőzzük.
4. A margarinnal kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés :)
Alulra kerül az első réteg zöldbab a (fele),
rá kerül egy sor rizs
aztán a fele húsit is rátesszük
a zöldbab másik fele
rá kerül egy sor rizs
a húsi másik fele.
5. A darált húsra ráöntjük a nagy pohár tejfölt. És ráreszelünk sajtot (Én jó sok sajttal szeretem:)
A képen frankón látszik.
Betesszük a sütőbe annyi időre hogy a sajt szép aranybarna ropogós legyen!
:) Jó étvágyat
tipp Ne nyomkodjátok le csak azért mert nem fér bele a tepsibe, ha nem fér bele mind nem baj inkább csináljatok két tepsit de, ha lenyomkodjátok száraz lesz!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: