Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 50dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 50g cukor
  • 250ml tej
  • csipet só
  • 250 ml tej
  • 4db tojássárgája
  • Lekvár tölteléknek

Formabontó töltött fánk

Hoztam egy fánk receptet,isteni finom a napokban próbáltam ki !
Elkészítés :

A tejet picit felmelegítem egy kevés cukorral, majd belemorzsolom az élesztőt. Meleg helyre, félreteszem. A liszthez adom a maradék cukrot, a sót, a 4 db tojássárgáját Ehhez az egyveleghez öntöm a felfuttatott élesztőt is. Az egészet robotgép segítségével addig dagasztom, míg egy szép sima tésztát nem kapok. Ha nincs olyan funkció a gépeteken kézzel elég alaposan összedolgozni. A tésztám konyharuhával lefedve fél órára magára hagytam, hogy szépen megnőjön. Fél óra elteltével, a megkelt tésztát lisztezett munkalapra öntöm. Fél cm vastagságúra kinyújtom és egy pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítek. A fánkokat közepes lángos sütöttem. Mikor az olaj felhevül, mennek is bele szép sorjában a fánkok. Mikor bekerült a fürdőbe az első kör, lefedem őket egy - két percre. Mikor szép aranybarna fordítok egyet a fánkokon még pár perc és kész is. Papírtőrlőre szedem őket. A fánkokat még melegen megtöltöm egy habzsák segítségével lekvárral, tetejüket porcukorral megszórom.
Szív formával szagattam ki a tésztát újítás képen !
Forrás:Love Cloudlet
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: