Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 darab cékla
  • Almaecet + víz + só
  • 4 darab tojás
  • Ízlés szerint mustár, tejföl, majonéz
  • Ízlés szerint medvehagyma, kurkuma, só, bors.
  • Díszítéshez: bármi. :)

Piros Kaszinótojás, Medvehagymás Töltelékkel

1, A céklát meghámozzuk, daraboljuk, és egy lábosban kevés almaecettel, vízzel, sóval feltesszük főni (kb. 20-25 percig, míg a cékla kiereszti szép színét).
2, A tojásokat megfőzzük (8-10 perc), majd lepucoljuk. Az így kapott főtt tojásokra rászűrjük a kész céklalevet, és kb. 20 percig színezzük a tojásokat.
3, A színezett tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy külön tálba helyezzük.
4, A sárgájákat ízlés szerint ízesítjük mustárral, tejföllel, majonézzel, apróra vágott medvehagymával, kurkumával, sóval, és borssal.
5, A masszát habzsák segítségével a tojásfehérjékbe töltjük.
6, Tálunkat díszithetjük kedvünk szerint.
8, Jóízűen elfogyasztjuk! Egészségetekre! :)
tipp Ajánlom mindig frissen készíteni, mivel másnapra a színezett tojás veszít élénkségéből. / A recept forrása: Street Kitchen /
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: