Belépve mint:
30
Egyszerű
Magas
0
2
6300
1
- 3-4 evőkanál extra szűsz olívaolaj
- 1 bögre napraforgómag
- 1 fej karfiol
- 1 darab citrom
- 2 darab vörös hagyma finomra vágva
- 5 darab paradicsom
- 6 darab paprika
- 0.5 kg kelkáposzta
- 1-2 kiskanál vega-mix
- 1-2 csipetnyi himalája só
Nyers, vegán, Rakott kel
A kelkáposztát alaposan megmossuk, és leveleire szedjük.A kelkáposzta leveleit elrendezgetjük egyenletesen, erre rápakoljuk a „rizst” leöntjük tejföllel majd lecsót rakunk rá, és újra „rizst”. Tetejét befedjük ismét kelkáposztalevéllel. Tejföllel meglocsoljuk és tálalhatjuk is.
Nyers, élő rizs :
Karfiol, vöröshagyma, sárga, és piros paprika, kevés citromlével,sóval, olívaolajjal aprító gépben „rizs formára” összedarálva.
Élő, nyers lecsó :
Gusztusosan vékonyan felszeleteljük a paprikákat, a paradicsomot, vöröshagymát felkockázzuk, és jól összekeverjük fűszerpaprikával, tengeri sóval, és jól nyakon öntjük, hogy jó szaftos legyen extra szűz olíva olajjal.
Élő, nyers magtejföl :
Beáztatott napraforgómagot kevés vízzel krémes állagúra turmixoljuk. Más maggal is lehet készíteni pl: mandula vagy napraforgó. A tejfölt ízesítjük frissen facsart citromlével, kevés tengeri sóval, apróra vágott, vagy préselt fokhagymával.


andi mondta:
Nagyon finom!!!2014-07-31 21:33:55
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: