Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Magas
  • 3-4 evőkanál extra szűsz olívaolaj
  • 1 bögre napraforgómag
  • 1 fej karfiol
  • 1 darab citrom
  • 2 darab vörös hagyma finomra vágva
  • 5 darab paradicsom
  • 6 darab paprika
  • 0.5 kg kelkáposzta
  • 1-2 kiskanál vega-mix
  • 1-2 csipetnyi himalája só

Nyers, vegán, Rakott kel

A kelkáposztát alaposan megmossuk, és leveleire szedjük.
A kelkáposzta leveleit elrendezgetjük egyenletesen, erre rápakoljuk a „rizst” leöntjük tejföllel majd lecsót rakunk rá, és újra „rizst”. Tetejét befedjük ismét kelkáposztalevéllel. Tejföllel meglocsoljuk és tálalhatjuk is.

Nyers, élő rizs :

Karfiol, vöröshagyma, sárga, és piros paprika, kevés citromlével,sóval, olívaolajjal aprító gépben „rizs formára” összedarálva.

Élő, nyers lecsó :

Gusztusosan vékonyan felszeleteljük a paprikákat, a paradicsomot, vöröshagymát felkockázzuk, és jól összekeverjük fűszerpaprikával, tengeri sóval, és jól nyakon öntjük, hogy jó szaftos legyen extra szűz olíva olajjal.

Élő, nyers magtejföl :

Beáztatott napraforgómagot kevés vízzel krémes állagúra turmixoljuk. Más maggal is lehet készíteni pl: mandula vagy napraforgó. A tejfölt ízesítjük frissen facsart citromlével, kevés tengeri sóval, apróra vágott, vagy préselt fokhagymával.
tipp Mielőtt rétegeznénk a rizst és a lecsót érdemes kicsit megnyomkodni, hogy kevés levet eresszen, különben az étel fog kicsit „folyatni”. Érdemes a rétegezés előtt a kelkáposztára önteni kevés olívaolajat. Illetve én tálalásnál, a saját adagomra is öntöttem külön, számomra így még jobban visszaadta az „igazi”, vagy inkább a hagyományos rakott kell ízét. A „rizst” külön még fűszerezhetjük ízlésünk szerint. Akár kevés gyömbérrel vagy vegamixxel. A lecsót felturbózhatjuk burgerkrémmel, ez kicsit húsossá teszi. A magtejfölt elkészíthetjük más magokból is, de mindig áztassuk be őket, egy éjszakára, minimum hogy az enzimgátlók kioldódjanak. Az élő, nyers burgerkrém receptjét, és a kelkáposzta egészségre gyakorolt hatását megtekinthetitek a www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com oldalon.
.
Vendég

andi mondta:

Nagyon finom!!!

2014-07-31 21:33:55

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: