Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 1 csomag valília rúd
  • 2 csészényi kókusz őrlemény
  • 1 csipetnyi só
  • 2 csipetnyi fahéj
  • 3-4 kiskanál karobpor
  • 1 csészényi áztatott datolya
  • 1 csészényi áztatott mandula
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 darab citrom
  • 4-5 evőkanál méz

Havas hegycsúcsok

A mandulát és a datolyát előző este beáztatjuk, a mandulát kiszárítjuk és ledaráljuk, a datolyával együtt. Masszát keverünk, teszünk hozzá karobport, csipetnyi fahéjat, és sót.

A kókusz őrleményt összekeverjük kikapart vanília belsővel, kókusz olajjal, kevés mézzel, és a citromlével. Amikor kész, hozzákeverhetjük a ½ csészényi kókuszt is.

Citromfacsaróban formázzuk, először a fehér alapanyagot, és utána barnát nyomkodjuk bele. Kiöntjük, és kicsit lehűtjük.
tipp Ha időhiányban vagy, (ahogy én voltam) és nincs idő arra, hogy kiszárítsad a mandulát, akkor tedd turmixgépbe, a datolyával együtt, és kevés vízzel aprítsd össze. Igaz, így krémesebb állagot kapsz, így én tettem hozzá zabkorpát. Ha nincs otthon datolyád, vagy elfelejtetted beáztatni, használj helyette mézet, vagy szirupokat. Ha jó minőségű vanília rudat vásárolsz, akkor elég a fele is, bár inkább legyen finom, mint semmilyen! Kakaóport ( holland) is tehetsz bele, úgy csokisabb lesz. A kókusz őrlemény: a reszeléket daráld le! még több élő finomságot találhatsz a blogomon: www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com Várlak szeretettel!
.

mesyke mondta:

Nagyon jól néz ki ,én is ismerem csak én másképpen készítem,de a tiédet ,majd kipróbálom!Köszi!Mesyke!

2012-02-02 12:53:35

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: