Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Zsiradék
  • 10 db szardella filé
  • 3-4 db (160 g-os) olajos tonhal konzerv
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l csirke alaplé
  • Friss petrezselyem
  • Friss bazsalikom
  • Bors
  • 2 db paradicsom

Tonhalas-, szardellás,- hagymás spagetti

A tésztát sós vízben kifőzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom, a fokhagymát összepréselem, és a zsiradékon (kevés víz hozzáadásával) fonnyadtra párolom. A tonhalról és a szardelláról leöntöm az olajat, apróra vágom, majd hozzárakom a hagymához. Pár percig együtt érlelem őket, majd felöntöm a csirke alaplével és a borral. Ízlés szerint sózom, borsozom, friss bazsalikomot, petrezselymet vágok rá.
Reszelt parmezán sajttal tálalom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: