Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • 80 dkg csirke/pulyka mell filé
  • 1 db nagy padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg márványsajt
  • 3-4 dl főző tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Szercsendió
  • Petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagy mozzarella sajt
  • 1 db citrom
  • 1 db tyúkhúsleves kocka

Padlizsános, cukkinis rakott

A padlizsánt megpucolom, felkockázom, hozzáadom a kockára vágott cukkiniket is, jól megsózom, és leöntöm 1 citrom levével. 20 percet állni hagyom, majd kinyomkodom.
A húst megmosom, apró kockára vágom, sózom, borsozom, lisztezem és forró zsiradékban pirosra sütöm.
A felkockázott zöldségeket kevés zsiradékon lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a bort, és puhára párolom.
Kevés zsiradékon lepirítok 1 ek. lisztet, hozzáadom a tejszínt, felolvasztom benne a leveskockát, frissen őrölt borsot és szerecsendiót adok hozzá. Beletördelem a márványsajtot, első rottyanás után félreteszem, frissen vágott petrezselymet szórok bele.
Margarinnal kikent, hőálló edénybe teszem a húst, rá a zöldségeket és a tetejére a sajtmártást. Díszítésként, karikára vágott paradicsomot és mozzarella sajtot rakok.
Előmelegített, légkeveréses sütőben, 200 fokon 20-25 perc alatt, a sajt pirulásáig sütöm.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: