Belépve mint:
40
Átlagos
Közepes
19
4
2670
0
- 2 db csirkemell
- 30-40 dkg rizs
- 1 db konzev gomba
- 2, 5 dl főzőtejszín
- 1-2 gerezd fokhagyama
- 2 evőkanál étolaj
- só bors ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg reszelt trapista sajt
PUB tál
A rizst forró olajon pirítjuk, majd ha kifehéredett felöntjük vízzel és megsózzuk. Hagyjuk megfőni. Közben a csirkemelleket kockára vágjuk. Forró olajba beledobjuk a gombát kicsit pirítjuk majd rátesszük a csirkemellet is. A tejszínt kimérem, belepasszírozom a fokhagymát, beleteszem az egy evőkanál lisztel és habverővel simára verem. A lisztes fokhagymás tejszínt a megpirult gombára és csirkemellre öntöm. Sózom borsozom majd sűrűsödésig kevergetem. A megfőtt rizst egy hőálló tál aljába fektetem. Ráöntöm a tejszínes húsos gombát. Megszórom a tetejét sajttal és míg a teteje meg nem barnul 200fokon sütöm. Nagyszerű étel, mert a hús és a köret is egy tálból szedhető és nagyon finom krémes tejszínes ízt kölcsönöz a rizsnek is.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: