Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 2 db csirkemell
  • 30-40 dkg rizs
  • 1 db konzev gomba
  • 2, 5 dl főzőtejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyama
  • 2 evőkanál étolaj
  • só bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg reszelt trapista sajt

PUB tál

A rizst forró olajon pirítjuk, majd ha kifehéredett felöntjük vízzel és megsózzuk. Hagyjuk megfőni. Közben a csirkemelleket kockára vágjuk. Forró olajba beledobjuk a gombát kicsit pirítjuk majd rátesszük a csirkemellet is. A tejszínt kimérem, belepasszírozom a fokhagymát, beleteszem az egy evőkanál lisztel és habverővel simára verem. A lisztes fokhagymás tejszínt a megpirult gombára és csirkemellre öntöm. Sózom borsozom majd sűrűsödésig kevergetem. A megfőtt rizst egy hőálló tál aljába fektetem. Ráöntöm a tejszínes húsos gombát. Megszórom a tetejét sajttal és míg a teteje meg nem barnul 200fokon sütöm. Nagyszerű étel, mert a hús és a köret is egy tálból szedhető és nagyon finom krémes tejszínes ízt kölcsönöz a rizsnek is.
tipp Megcsinálhatod vegyes körettel is, azaz ne csak rizst hanem főtt burgonyát vagy akár sült krumplit is tehetsz a rizs mellé. A szószba kockázott paradicsomot és paprikát is szeletelhetsz nagyon friss ízt kölcsönöz ennek az ételnek. Egyszerű és nagyon fincsi, akár vendégeknek is tuti!! Én először étteremben ettem hasonlót és nagyon ízlett, így itthon is megpróbáltam megcsinálni-hát ez lett belőle! Jó étvágyat hozzá!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: