Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 2 dkg cukor (elhagyható)
  • pár csepp citromlé, esetleg reszelt citromhéj

Zserbó golyó

Az aszalt sárgabarackot beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. 1-2 órát állni hagyjuk, vagy akár egész éjszakára.
Ha megszívta magát, turmixba tesszük, egy kevés vizet is öntünk hozzá és lekvár sűrűségűre turmixoljuk. Hozzáadjuk a lekvárt, a cukrot, ha szükséges, a citromlevet és a darált diót. Összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve golyókat formázunk és olvasztott csokival leöntjük.

20 golyó készül így.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: