Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg aprószemű zabpehely
  • 2 tojás
  • 2 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • 1 tk. vanília aroma
  • csipet só
  • Az öntethez:
  • 2 kis doboz zsírszegény natúr joghurt (300 ml)
  • 1 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 tojás fehérje

Zabpelyhes túrógombóc

A túrót összekeverjük a zabpehellyel, sóval, édesítővel, vaníliaaromával és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A joghurtot kikeverjük az édesítővel és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, hőálló edénybe tesszük, leöntjük a joghurttal és kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
tipp Közben jutott eszembe, hogy fahéjjal is finom lehet, így az utolsó pár kanál joghurtba kevertem 1 kk. őrölt fahéjat és ezzel locsoltam meg a gombócokat, de szerintem ha szereti valaki, az egészbe öntetbe lehet fahéjat tenni. A recept az Evilkonyháról származik.
.

W-oros mondta:

Király! Már csak azt kell eldöntenem, hogy mikor készítem el... :)

2013-01-21 20:11:07

W-oros mondta:

Elkészítettem! A végeredmény isteni finom lett, de az enyém jóval habosabb állagú :)

2013-01-30 08:35:45

Vendég

Kriszta mondta:

Csodás volt!!! Köszi Györgyi!!!!!!!!!!

2013-01-30 13:06:53

W-oros mondta:

örülök, hogy ízlett Kriszta! Szerintem Ritának köszönjük meg ;)

2013-01-30 13:19:17

Ritus mondta:

Örülök, hogy ízlett nektek is, én meg köszönöm az Evilkonyhának a receptet :D Örülök, hogy megoldódott a tojás kérdés is, tény, hogy az édesítő mennyiségét sem írtam bele, de hogy őszinte legyek, fogalmam sem volt amikor feltettem ide, hogy mennyit tettem bele :) Az eredeti receptben nem is írtak a gombóchoz édesítőt, de úgy nekem nem hiszem, hogy ízlett volna. Talán 1-2 ek. cukornak megfelelő édesítő kellhet bele.

2013-01-30 17:43:52

W-oros mondta:

Így utólag már megvan a tapasztalás, hogy miből mennyi az elég a gombócba és a mártásba. Csak először volt nehézkes a pontos arányok nélkül... Finoooom!

2013-02-05 21:51:33

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: