Belépve mint:
90
Átlagos
Közepes
2
0
1774
0
- 2 dl tej
- 1 kk. cukor
- fél csom. instant élesztő
- fűszerek: só, oregano, bazsalikom
- kb. 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- kb. 10 dkg durumliszt
- 1 tojás
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom
- 1 tk. cukor
- + feltét ízlés szerint
Tönkölypizza
A tésztához a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a lisztekből annyit, amennyit felvesz, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a konzerv paradicsomhoz kevés vizet adunk, fűszerezzük.
A tésztát, ha megkelt, 2 részre osztjuk, kinyújtjuk és olajozott tepsibe rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerinti feltéttel gazdagítjuk, majd forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: