Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 2 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • fél csom. instant élesztő
  • fűszerek: só, oregano, bazsalikom
  • kb. 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • kb. 10 dkg durumliszt
  • 1 tojás
  • 2 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom
  • 1 tk. cukor
  • + feltét ízlés szerint

Tönkölypizza

A tésztához a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a lisztekből annyit, amennyit felvesz, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a konzerv paradicsomhoz kevés vizet adunk, fűszerezzük.
A tésztát, ha megkelt, 2 részre osztjuk, kinyújtjuk és olajozott tepsibe rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal és ízlés szerinti feltéttel gazdagítjuk, majd forró sütőben pirosra sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: